Tisková zpráva ApČ k registraci strany

čen. 17 2016

Od 16. června 2016 je Alternativa pro Českou republiku 2017 (Apači) registrována ministerstvem vnitra. Za situace opakovaných pokusů o krádež našeho názvu jsme upřednostnili rychlou náhradní variantu v podobě přejmenování již existujícího ("spícího") politického subjektu.

Za naším projektem stojí konkrétní lidé, konkrétní tváře a konkrétní myšlenky. Od prvopočátku postupujeme s maximální transparentností. Na naší otevřenosti se ovšem rozhodlo parazitovat pár ani ne snad politiků jako spíše podnikavců s politikou. Krátce po oznámení ustavení přípravného výboru Alternativy pro Českou republiku se objevily pokusy zastavit nás, respektive zkomplikovat nám život a poškodit nás zakládáním spolků a stran s obdobným názvem.

Vzhledem k tomu, že u patentového úřadu máme registrované ochranné známky na názvy Alternativa pro Česko a Alternativa pro Českou republiku třídy 41 se zaměřením na politické strany a spolky, žádáme zároveň soud o vydání předběžných opatření, která těmto podnikavcům a kazisvětům znemožní používat uvedené názvy.

V neděli 26. června se uskuteční ustavující republikový sněm, který zvolí vedení, přijme nové stanovy a určí základní programové cíle Alternativy pro Českou republiku 2017.

Zakládáme Alternativu, abychom českým voličům nabídli hodnověrnou volební alternativu k vyčpělým vládním i opozičním politickým stranám. Naším cílem je vyhrát sněmovní volby 2017.

Za přípravný výbor ApČ 2017

Petr Hampl a Petr Štěpánek

16. 6. 2016

Sdílejte tento článek.